Tyvärr hade Tindra en förträngning i vulvan så det blev ingen kull efter henne utan hon fick "förtidspensioneras" - men hon har ett härligt liv hemma hos sin matte Åsa!

Att denna lilla dam finns till är en historia i sig - vår Isa parades i Finland efter konstens alla regler under löpet hösten 2011- inga valpar fanns det i Isas mage..
Nytt försök gjorde i april 2012 denna gång med C.I.B NORDUCH Maximin Quickstep - ultraljud togs o veterinär meddelade - "Inga valpar". 
Jättetråkigt men vi ville ha en valpkull detta år så vi parade istället en annan tik med vår hemmavarande hane TinTin (läs mer om den kullen på T/P kullen).
 
Då ringer vår fodervärd till Isa och säger - det sparkar i magen på henne så jag tror hon är dräktig trots allt - iväg till veterinär som denna gång röntgade och se - denna gång kunde veterinären plötsligen hitta 5 valpar!
 
Nu blev det två kullar som var på väg hos Kennel Drömfångaren men gjort är gjort!
 
På självaste midsommarafton satte Isas förlossning igång men ingen valp kom ut - efter några timmar fick vi åka akut till Jönköpings djursjukhus och där konstaterades det att en valp fastnat men de puttade in den och sedan födde Isa glatt fem valpar där och vi packade sen in alla i bilen för att åka hem - då inser jag att Isa är på g att föda en valp till en SJÄTTE valp som tydligen inte synts till på röntgen - och precis lagom till att vi hann springa trappan upp till valprummet så föddes en sista valp.
 
Men det var faktiskt inte Tindra utan hennes syster Isola som föddes (och lite roligt med det är att Åsa som är halvfodervärd åt Tindra - det är hennes syster Pia som äger syster Isola).
 
Men så hade då hela R/I kullen kommit till världen o jag tror de hade den lyckligaste uppväxten någonsin - ljuvlig sommar så de "bodde" nästan ute i valphagen med alla leksaker och grannar som kom och hälsade på.
 
Mamma Isa och "faster" Lava lekte och sov med dom dagarna i ända - TinTin höll sig på behörigt avstånd från de små;-)
 
De var på äventyr och fick åka med oss och bo i stuga när de var 6 v - superkul sa de. När ni åkte till en liten större bäck sprang alla glatt ut i den och sedan vidare ut på de stora fälten runt om - var ett fasligt schå att hålla koll på alla de små.
 
Vi bestämde oss sent omsider att det var Tindra som skulle få stanna var i kenneln - vi valde mellan två tikar men det blev Drömfångaren Robusta Indra som fick stanna - och det har vi aldrig ångrat! En sån lugn, cool hund som tar det mesta med ro - det är svårt att hitta. 
 
Däremot så är hon full av upptåg och berättar glatt när hon känner sig osidåsatt (vilket hon aldrig är med en sån fin matte som Åsa) - då kan det tuggas sönder några glasögon här eller dras ned lite tapet här...tur att hon växer till sig;-)
 
Tindra bor hos Åsa som redan har en annan Drömfångarhund (från T/I kullen) - Åsa skulle dock inte ha någon hund ur denna kull. Men efter att Tindra först varit några veckor hos en annan fodervärd som av personliga skäl inte kunde ha kvar henne, kom hon tillbaka till oss när hon var elva veckor och hamnade sen hos Åsa!
Det är vi glada för - där får Tindra massor med långa härliga promenader, hänga med i stallet,spåra massa viltspår och träna massor med roliga trix - ett härligt dvärgschnauzerliv!
 
Tindra klarade på första försöket och i en ålder av knappt ett år, anlagsklassen i viltspår!
 
Vi har oxå haft väldigt roligt i utställningsringarna - redan som liten visade hon framfötterna - vid 4,5mån tävlade hon med sin bror på Malmös stora valputställning där alla valpar tävlar mot varandra - från 4mån till 12mån och Tindra slog alla åldersklasser och blev BIR och hennes bror BIM - mycket rolig start på karriären!
 
Den karriären har fortsatt storslaget med både BIS-1, BIS-2 på inoff utställningar som valp.
Tindra har ställts ut 10 gånger officiellt och tagit hem 5 R-CERT, 3 CERT, flera BIM och BIR junior titlar och på sitt första försök en vecka efter sin 2års dag tog hon sitt sista CERT och blev Kennel Drömfångarens första egenuppfödda utställningschampion!
 
Inte nog med att hon hunnit med utställningar och viltspårstävlingar - hon är oxå TV-hund - hon tillsammans med vår TinTin är med som "Kapten" i Tv 1 stora satsning på "Fröken Frimans krig" som sändes första gången december 2013 - en jättebra serie där våra hundar är med i flera avsnitt!
 
Utseendemässigt är Tindra en kroppad hund med bra benstomme, snygg öronansättning och perfekt svans. Päls och färg är jättebra. Normalt vinklad med ett elastiskt steg.
Personliga egenskaper som utmärker Tindra är att hon är så stabil och hetsar inte upp sig i onödan. Hon tycker mycket om att leka och klurar gärna ut egna upptåg och hyss. Älskar att bada.
 
Vi ser fram emot nya utmaningar i både spårskog och några nya ringar utomlands!
"Tindra"
"Tindra"
SEUCH Drömfångarens Robusta Indra

"Tindra"

Status: 
Bibehållen avelsrätt
R/I-kullen
SEUCH DKUCH Maximin Quickstep
Kön: 
Tik
Färg: 
P/S
Höjd: 
33.0cm
Ägare: 
Kennel Drömfångaren & Åsa Thurèn
MH/Skott: 
Känd mental status - 1a på skott
Hälsa: 
Ögonlyst U.A oktober 2013 Ögonlyst U.A april 2015
Meriter: 
Godkänd anlagsklass viltspår HP
5 R-Cert
3 Cert
Svensk utställningschampion
R-Cert Danmark
Ett 1a pris öppenklass viltspår