Tindra

NAMN: Tindra
FÖDELSEDATA: 2012/06/24
MAMMA: Myltans Grand Slam
PAPPA: C.I.B. SEUCH DKUCH NOUCH Maximin Quickstep
FÄRG: Peppar & Salt
KÖN: Tik
PRISER: Godkänd anlagsklass viltspår, 1a pris öppenklass viltspår & Svensk utställningschampion
BESKRIVNING:

Pensionerad.
SEUCH Drömfångaren Robusta Indra.

Att denna lilla dam finns till är en historia i sig – vår ”Isa” parades nämligen i Finland efter konstens alla regler under löpet hösten 2011- inga valpar fanns det i Isas mage.. Nytt försök gjorde i april 2012 denna gång med C.I.B NORDUCH Maximin Quickstep – ultraljud togs och veterinär meddelade – “Inga valpar finns i magen”. 

Jättetråkigt men vi ville ha en valpkull detta år så vi parade istället en annan tik med vår hemmavarande hane ”TinTin” (läs mer om den kullen på T/P kullen).

Då ringer vår fodervärd till ”Isa” och säger – ”det sparkar i magen på henne så jag tror hon är dräktig trots allt” – iväg till veterinär som denna gång röntgade och se – denna gång kunde veterinären plötsligen hitta 5 valpar! 

Nu blev det två kullar som var på väg hos Kennel Drömfångaren.. men gjort är gjort! 

På självaste midsommarafton satte ”Isas” förlossning igång men ingen valp kom ut – efter några timmar fick vi åka akut till Jönköpings djursjukhus och där konstaterades det att en valp fastnat men de puttade in den och sedan födde ”Isa” glatt fem valpar där och vi packade sen in alla i bilen för att åka hem – då inser jag att ”Isa” är på g att föda en valp till en SJÄTTE valp som tydligen inte synts till på röntgen… Precis lagom till att vi hann springa trappan upp till valprummet så föddes en sista valp. 

Men det var faktiskt inte Drömfångaren Robusta Indra, ”Tindra”, utan hennes syster Isola som föddes som sista valp.(och lite roligt med det är att Åsa som är halvfodervärd åt ”Tindra” – det är hennes syster Pia som äger syster ”Isola”). 

Men så hade då hela R/I kullen kommit till världen och jag tror de hade den lyckligaste uppväxten någonsin – ljuvlig sommar så de “bodde” nästan ute i valphagen med alla leksaker och grannar som kom och hälsade på. 

Mamma ”Isa” och “faster” Lava lekte och sov med dom dagarna i ända. ”TinTin” höll sig på behörigt avstånd från de små;-) 

De var på många äventyr och fick åka med oss och bo i stuga när de var 6 v – superkul sa de. När vi åkte till en liten större bäck sprang alla glatt ut i den och sedan vidare ut på de stora fälten runt om – det var ett fasligt schå att hålla koll på alla de små. 

Vi bestämde oss sent omsider att det var ”Tindra” som skulle få stanna var i kenneln – vi valde mellan två tikar men det blev Drömfångaren Robusta Indra som fick stanna – och det har vi aldrig ångrat! En sån lugn, cool hund som tar det mesta med ro – det är svårt att hitta.  

Däremot så är hon full av upptåg och berättar glatt när hon känner sig åsidåsatt (vilket hon aldrig är med en sån fin matte som Åsa) – då kan det tuggas sönder några glasögon här eller dras ned lite tapet här…tur att hon växer till sig;-) 

Tindra bor hos Åsa som redan har en annan Drömfångarhund (från T/I kullen) – Åsa skulle dock inte ha någon hund ur denna kull. Men efter att ”Tindra” först varit några veckor hos en annan fodervärd som av personliga skäl inte kunde ha kvar henne, kom hon tillbaka till oss när hon var elva veckor och hamnade sen hos Åsa!

Det är vi glada för – där får Tindra massor med långa härliga promenader, hänga med i stallet, spåra massa viltspår och träna massor med roliga trix – ett härligt dvärgschnauzerliv! 

Tindra klarade på första försöket och i en ålder av knappt ett år, anlagsklassen i viltspår!
Hon tävlade sedan en gång till och tog ett 1a pris i öppen klassen också. 

Vi har oxå haft väldigt roligt i utställningsringarna – redan som liten visade hon framfötterna – vid 4,5mån tävlade hon med sin bror på Malmös stora valputställning där alla valpar tävlar mot varandra – från 4mån till 12mån. ”Tindra” slog alla åldersklasser och blev BIR och hennes bror BIM – mycket rolig start på karriären! 

Den karriären har fortsatt storslaget med både BIS-1, BIS-2 på inoff utställningar som valp.

Tindra har ställts ut 10 gånger officiellt och tagit hem 5 R-CERT, 3 CERT, flera BIM och BIR junior titlar och på sitt första försök en vecka efter sin 2års dag tog hon sitt sista CERT och blev Kennel Drömfångarens första egenuppfödda utställningschampion! Vilken lycka! 

Inte nog med att hon hunnit med utställningar och viltspårstävlingar – hon är oxå TV-hund!

Hon är tillsammans med vår ”TinTin” är med som “Kapten” i Tv 1 stora satsning på “Fröken Frimans krig” som sändes första gången december 2013 – en jättebra serie där våra hundar är med i flera avsnitt under flera år. 

Utseendemässigt är Tindra en mycket ”kroppad” hund med bra benstomme, snygg öronansättning och perfekt svans. Päls och färg är jättebra, sträv päls med väldigt lite underull. Normalt vinklad med ett elastiskt steg. En riktigt snygg dvärgschnauzer.

Personliga egenskaper som utmärker Tindra är att hon är så stabil och hetsar inte upp sig i onödan. Hon tycker mycket om att leka och klurar gärna ut egna upptåg och hyss. Älskar att bada.
Hennes MH är klockrent och hela hennes kull var riktigt roliga hundar på MH. 

Vi ser fram emot nya utmaningar i både spårskog och några nya ringar utomlands!

Det var med sorg i hjärtat vi fick förstå varför det inget gått att para ”Tindra”. Hon hade en förträngning i vulvan så det blev ingen kull efter henne utan hon fick “förtidspensioneras” – men hon har ett härligt liv hemma hos sin matte Åsa!
Men med ett sånt snyggt yttre, friska med starka tänder och en suverän mentalitet så kommer vi alltid sörja att den linjen dog ut iom henne. Vi är dock glada över allt roligt vi upplevt med henne under åren. Tack ”Tindra”.

Fakta:

  • SE39561/2012
  • ( C.I.B. SEUCH DKUCH NOUCH Maximin Quickstep & Myltans Grand Slam )
  • Mentalbeskriven
  • Godkänd anlagsklass viltspår
  • 1a pris öppenklass viltspår
  • Svensk utställningschampion
  • TV-kändis  som stand in för ”TinTin” på SVT1 ”Fröken Frimans krig”
  • Ögonlyst utan anmärkning

https://hundar.skk.se/avelsdata/Initial.aspx (fyll i hundens namn under ”Hundar” så får ni upp stamtavla och mentalbeskrivningsdiagram)