Planerade och aktuella kullar

Här läser ni om de kullar som finns just nu eller om de kullar som vi planerar till nästa gång.

Planerade kullar 2024

CNJrCH Fang Yuan`s China Dreamcatcher

CNJrCH LTCH Fang Yuan`s China Dreamcatcher, “China”

Drömfångaren Häpna Dalia

Drömfångaren Häpna Dalia, “Dalia”

Info om China och Dalias kommande kull 2024

Perfect match?

Ja det återstår att se – men vi har som vanligt gjort allt vi kan för att matchningen av mamma och pappa hund ska bli så bra som möjligt. Både ur friskhetssynpunkt och mentalitet. Att de båda sen är väldigt snygga ser vi som en bonus…

Dalia är en kvick hund som ser och hör allt och definitivt är med på noterna när något ska göras. Hon tränar hoopers och viltspårar när andan faller på – men hon tycker att hoopers är att föredra.
Dalia är sparsamt utställd men på sina få utställningar har hon fått både CERT, bästa tik plavering och blivit BIM.

Busig och leker mycket med “lillsyrran” Bellis – de två hittar på allehanda upptåg där Bellis är den mer självständiga hunden. Dalia gillar att vara nära och mysa med matte och husse.

Dalia är, precis som alla våra andra hundar, mentalbeskriven och trots att man kan uppleva Dalia som lite väl mycket “på g” så visade hon under mentalbeskrivningen att hon är en stabil tjej med mycket mod som verkligen kunde samla ihop sig när det behövdes. Det vi tyckte var underbart var att, eftersom vi valde att både mentalbeskriva henne genom MH och BPH, BÅDA mentalbeskrivningssätten visade en modig, orädd tjej med mycket nyfikenhet attt lösa sakerna själv!

Det är något vi ser börjar brista hos rasen, nyfikenheten, så vi är så glada att Dalia visade att det finns kvar i våra linjer.

China, vår underbara lille pojk, hemtagen från Kina. Vi var beredda på att han kanske inte skulle må helt bra efter att stått på en kennel i 15månader och sedan flugit hela vägen från Kina i en bur (pga av covidreglerna i Kina kunde vi inte som planerat hämta honom och ha honom i kabinen på vägen hem).

Men ut ur buren kom en glad kille som ville pussas och bli klappad! Vilket psyke!

Självklart var ALLT nytt för denna kille, aldrig sett en TV, en soffa, en skog, en leksak mm…men med ett lugn och en glad attityd har han löst sina första månader här i Sverige med bravur!

En glad, tyst kille som bor med två tam-råttor och en katt som han gillar skarpt…
Hänger med i stallet och har två greyhounds kompisar där.

På sin korta tid här har han ändå hunnit mentalbeskrivas och var väldigt orädd och skottfast. Dock tyckte han att ett träd som vajade i vinden var lika intressant som att det flög upp en overall eller rasslade en kedja i skogen så hans nyfikenhet visade inte så högt då han lika gärna upptäckte något annat i skogen . Det har vi full förståelse för..livet i Sverige är spännande så det räcker.

China är utställd i Kina och på de 6st utställningar han hann med blev han CHJrCH och blev BIR 2ggr, JrBIS1, JrBIS2 2st ggr, JrBIS3, JrBIS4 2st ggr.

Han har med oss ställts ut i Litauen 4ggr med 3st BIR och st BIM och blev däremed LTCH.

Båda hundarna är naturligtvis ögonlysta utan anmärkning. China är dessutom DNA testad fri från sjukdomarna MAC, Mytonia, Comma defekt, PRA-B, PMD-S och CMT. Dalia i sin tur är heriditärt fri från PRA-B.

Nu håller vi tummarna att dessa hundar vill gå på dejt och att det kommer bli valpar i sommar. 

Valpar dvärgschnauzer

Planerade kullar 2024

Drömfångaren Jazzande Fanta kull

New Eras Whistler, “Sigge”

Drömfångaren Jazzande Fanta, “Lady”

Info om Sigge och Ladys kommande kull 2024

Så otroligt roligt när planerna går i lås och vi kan få göra den parning vi vill.
DET betyder ju dock inte att det blir valpar för det – så ödmjuka är vi inför naturen – men vi är fortfarande glada att planerna inför det går som vi vill.

2024 kommer vi äntligen få para vår glada, busiga Lady. Drömfångaren Jazzande Fanta är hennes namn i stamtavlan och hennes mor är SEVCH NO V-22 Drömfångaren Mera Doralina och hennes far DKUCH DKJrUCH HUJrCH Ugly Duckling Sealed With A Kiss. 

Lady bor hos sin fodervärd och de har tillsammans tränat agility i ett år, provat på att viltspåra och varit på utställningar.  Lady har fått fina kritiker och CK och blivit bästa tik placerad men pga av lite vippiga öron blev karriären i ringen kortvarig. Men lika söt är hon för det!

Mentalbeskrivningen visar att det här är en social tjej som gärna är nära matte – “vi gör det tillsammans” är hennes motto.

Pappa till kullen kommer New Era`s Whistler, “Sigge” bli. Han är en så levnadsglad hund som ÄLSKAR att leka med sina “människorbarn” i familjen.
Hänger med till stallet, gillar att spåra och träna trix med lill-matte.

En stabil, orädd, sansad och tyst hund.

Mentalbeskrivningen visade att även han ligger över genomsnittet i nyfikenhet och orädsla. En sådan trevlig kille som vi redan har en kull efter i kenneln. 

Sigge är efter SEVCH DKUCH New Era`s Dreamcatcher och C.I.B. SE UCH DK UCH NO UCH FI UCH SE VV-18-19 New Era’s Katalonia.

Sigge är DNA testad fri för PRA-B och Lady är heridtärt fri från PRA-B.

Valpar dvärgschnauzer