Dvärgschnauzern

Vår ras dvärgschnauzern är en stor och populär ras i Sverige. Det gör att det finns många uppfödare att välja mellan. 

Det är inte alltid lätt att som valpköpare veta vilka uppfödare som kanske inte är “riktiga” uppfödare utan någon som försöker lura er att köpa en hund som i värsta fall inte ens är registrerad.

Av den anledningen ber vi er att vända er till dvärgschnauzerringens valphänvisning där de kan dels berätta mer om rasen och hjälpa er att se om det finns några aktuella kullar, de kan berätta om de olika kennlarna om det är något som finns i deras kännedom som kan vara bra att veta.
Jasmina Pepper Star Of Rainbowland FCI

Ni kan oxå hitta valpkullar som är aktuella genom SKKs sajt köpahund.se.
En uppfödare som säljer oregistrerade valpar kan vara en utesluten uppfödare från SKK:s organisation, de kan i så fall begått ett brott mot SKK:s grundregler och av den anledningen blivit uteslutna eller så kan avelsdjuren ha avelsförbud.

Smuggelhundar

Det finns en stor verksamhet av smuggelhundar från andra länder, idag i och med pandemin covid-19 ännu större verksamhet, från så kallade “valpfabriker” där man på olika sätt lurar valpköpare att köpa valpar som kommer från fruktansvärda miljöer för tikarna och valparna.

Stöd inte detta!

Även om flera av dessa försäljare tillverkar en egen stamtavla och säger att dessa är likadana som SKKs egna men om ni kontrollera dom noga så ser ni att det inte stämmer.

Våra rekommendationer är att alltid vända dig till Svenska Kennelklubben och fråga om du känner dig det minsta osäker när du ska köpa en valp.

Förstå rasen!

För att förstå dvärgschnauzern - börja med att läsa om vad rasen föddes upp till. Vad har människan använt många generationer till att skapa. Den är gjord för att vara en gårdshund. Med allt som hör därtill.

Passar rasen mig och min familj?

Den frimodiga och mentalt starka dvärgschnauzern passar många - men inte alla! Rasen har en god balans mellan vaksamhet och lugn. Den har lätt till skall. Rasen har integritet, den är läraktig, alert, nyfiken och uthållig. En stor hund i litet format som med god uppfostran blir en utmärkt följeslagare.

Ska jag köpa hund nu?

En dvärgschnauzer lever ofta långa liv - har ni tur får ni behålla dom i 14-15år. Finns tiden till det? Tänk igenom och planera och köp din hund när det passar in i ert liv, det blir bäst för både er och hunden.