Den lilla ”stora” tiken har äntligen kommit hem!

SEVCH Ugly Ducklings Zoom On Me eller Lava som hon heter till vardags, har kommit till svensk mark, och egentligen så skulle vi inte haft den turen att få hem henne.
Alla valpar var tingade sedan länge men av en slump så pratade jag med Pia och Katerina dagen efter valparna var födda och jag säger att ”åh vad jag önskar jag kunde ta hem en av dom” - då visar det sig att en kennel från Mexico just ringt och ändrat sig och inte längre ville ha en valp ur denna kull utan ur en senare. Och vi fick istället första ”tjing”.

Vi blev självfallet glada då vi inte bara hoppas på en glad, trevlig, och framåt hund utan för avelns skull är det ju ett jättespännande blod som kommer in i kenneln och i Sverige.
Titta gärna mer i hennes stamtavla.

Vi gillar redan vad vi ser hos henne: hon rör sig fint, hon har en självständig sida som innebär att hon från första dagen gärna travade runt huset utan att vi var med… - hon är inte rädd för något hittills, bryggor, vatten, agilitytunnlar, skrammel mm, hon bara travar på, och detta efter bara 4 dagar hemma hos oss!

Inne är hon en mysig tjej som vill vara nära var man än är.

Lugn och trygg, sover hela natten som en liten ihoprullad boll och tycker livet är ett äventyr på dagarna, precis som alla valpar gör - LIVET ÄR KUL!
Och är "storebror" TinTin i närheten så är det full rulle och kamp om de flesta leksaker - han är otroligt tålig mot henne och det är vi mycket tacksamma för. Han var minst sagt tveksam de första dagarna om hon skulle få vara med i vår flock;-)

Lilla Lava är husses hund, husse valde henne från första gången vi var och hälsade på dom i Danmark vid 5 veckor, vi valde mellan den minsta eller den största valpen i kullen och nu är husses hund äntligen hemma!

Vi håller tummarna för att allt ska gå vägen med denna lilla madam och vi tackar för förtroendet att få köpa henne!

Nu har Lavas första stora tävling varit - hon startade sitt första viltspår i anlagsklass den 6 dec 2009 - de får starta i den klassen från 9 mån och hon var då 9mån och 1 dag...

600meter långt spår med 4st 90graders vinklar och ett bloduppehåll klarade den lilla damen på 14 minuter och blev GODKÄND!
Vilket innebär att det nu bara är att träna lite till för att sen börja tävla i öppen klass och kanske även här få fram en viltspårchampion..;-)

Vi är mycket stolta över hennes bedrift då hon bara spårat 10 spår innan tävlingen - hon är en begåvning!

Hennes begåvning i spår och allt annat som har med jobb att göra har hållt i sig - på 12 dagar under oktober 2010 startade Lava på 3 st öppen klass spår i viltspår.

HON SATTE ALLA 3 SPÅREN MED 1a PRIS!!!!! DVS NU HAR VI YTTERLIGARE EN SE VCH - SVENSK VILTSPÅRSCHAMPION I KENNELN!

Hon är en naturbegåvning när det gäller spår - otroligt koncentrerad, målmedveten och sansad på alla spår. Och otroligt nog kommer inte ett enda skall över hennes läppar då..hon gillar annars väldigt mycket att höra sin egen röst..;-)

Hon har också spårat "skarpa" dvs riktiga eftersök och hon har varit superb i spåret och direkt spårat fram till djuret. Riktigt skoj att få det bekräftat på "riktigt" att hon verkligen är så suverän i sin spårning som vi tycker!

En underbar hund har hon blivit, som är sin flock väldigt trogen!

Lava är MH beskriven med 1a på skott och hon var som vi trodde hon skulle vara. Du kan läsa hennes MH resultat här!

Lavas stamtavla:

 

 

 

 

 

S33141/2009 PS
Ugly Duckling's Zoom On Me

DK05341/2008 PS
Minuteman Natural Talent
CKCRY062047
CA CH
Minuteman Fixation
CKC1083441
Tomar's The Fix Is In Cgn
CKCNE859444
CA CH
Minuteman Faster Pussycat
CKCMQ864597 PS
CA CH
Minuteman Repitition Romantica
CKCHJ516443 PS
CA CH
Minuteman 100 Rifles
CKC1079204 PS
Repitition's Wild Side
DK01747/2009 PS
Kalokagathia Knizete Sternenhocha
CKCKU724435 PS
CA CH PL CH US CH
Empire's Weekend Warrior
CKCYG930803
Annfield Just Top Dollar
CKCFW409880
CA CH
Empire's Northern Light
CMKUKM548100/02 PS
CSSP CH HU CH INT UCH YU CH
Borgia Lucretia Knizete Sternenhoch
CKSP256289/93
CSSP CH
Rheingau Aristides Of Moldau
CMKUKM427595/99
Aida Aldix

 

"Lava"
"Lava"
SEVCH Ugly Duckling´s Zoom On Me

"Lava"

U: 
Kalokagathia Knizete Sternenhocha
E: 
Minuteman Natural Talent
Kön: 
Tik
Färg: 
P/S
Höjd: 
34.0cm
Föddes: 
5/3 - 2009
MH/Skott: 
MH beskriven 100919 m 1a på skott
Meriter: 
Svensk Viltspår Champion