Svala

NAMN: Svala
FÖDELSEDATA: 2022/01/09
MAMMA: CH Jenny Grey Star of Rainbowland FCI
PAPPA: CH GK Jason Mex
FÄRG: Peppar & Salt
KÖN: Tik
BESKRIVNING:

Jasmina Pepper Star of Rainbowland FCI.

Så spännande. En liten tik. Med helt nya linjer för mig. För oss. Vi hittade henne i Polen, på Kennel Rainbowland. Och snart kommer hon hem till Sverige.

Lilla Jasmina finns på Kennel Rainbowland och har just i dagarna blivit rabiesvaccinerad och väntar nu på att se att det bildas antikroppar mot rabies. Efter det får hon komma hem till Sverige.

Den 8e mars 2020 flög jag till Polen för att i 2 timmar hinna titta på Jasminas mamma och pappa och naturligtvis på valpkullen som då var 8veckor. Det var ett svårt val mellan de tre tikar som fanns i kullen, alla hade sina fördelar. En föll bort ganska snart men två stycken valde vi mellan.
Det som avgjorde var Jasminas vackra huvud men också att hennes mentalitet var lite mer framåt och lite busigare och nyfiknare.

Det var många samtal och kort och filmer som skickades som tittades på under valparnas uppväxt men Conny och jag enades båda om att detta var det rätta valet.

Hennes stamtavla är verkligen jättespännande och vi ser fram emot att ta emot henne i hennes nya hemland.

Och nu kommer den infon, pga av covid -19 blev den lilla fina valpen kvar i Polen, tiden gick och vi visste verkligen inte hur vi skulle kunna hämta henne. Vi ringde nog alla instanser för att komma fram till hur vi skulle kunna få hem henne. I Polen var alla i karantän och ingen fick gå ut eller komma och hälsa på så valparna missade vecka efter vecka av viktig socialisering.

Till slut hittade vi ett sätt, inte något vi hade valt någon annan gång, en privat djurtransportfirma. 5st valpar transporterades med bil genom Europa upp till oss i Sverige. Valpar skulle hämtas och lämnas på vägen så nästan 3 dygn tog resan och vi blev mer och mer nervösa att resan på något sätt skulle skada vår valp. Men den 25april dök hon upp, kom ur bilen, undrade vart hon var, skakade på sig och satte sen igång att leka med den hanhunden som var här hemma. Puh…..

Så nu äntligen var ”Svalan från Polen” hemma! Svala blev hennes namn.

Och vilken hund det är, inte alls lik våra andra hundar. Vi försöker fortfarande förstå oss på henne.
En sån mysig, rolig, självständig, mjuk men inte vek, gosig, rolig hund. Vi skrattar varje dag åt hennes hyss. Vi har aldrig haft en hund eller valp som bitit på saker eller bär på saker. Denna hund älskar att bära och bita på saker. Allt hon kan bära, bär hon ut i trädgården. Hon älskar att använda nosen. Hon spårar våra spår runt om i huset och i trädgården om hon inte har något annat att spåra. Hon är en fena på viltspår och på nosework. Hon är den snällaste hund jag sett mot valpar. Aldrig leker hon för hårt utan hon anpassar leken till de hundar hon leker med. Hon är ljuvligt söt. Och snygg….

En sträv, mörk peppar och salt päls med ganska mycket ull och benhår.

På sin 9 månaders dag, den 9e okt 2020, klarade hon av anlagsklassen i viltspår. Otroligt duktigt då hon aldrig spårat med någon annan spårläggare och dessutom bara gått 10st spår då första spåret var 20meter….

Vi satsar också på att, innan 2020 är slut, klara av ett doftprov i nosework.

Tråkigt nog missar vi hela hennes ungdomstid i utställningsringarna pga av covid-19 men vi hinner med att gå roliga kurser istället. Och ta hand om valpkullarna som vi hade sommaren 2020. Vi tror nog att Svala är lika go`som Lava i rollen av nanny.

När Svala till slut kunde bli utställd slog hon till med 4 CERT, 2 NORDIC CERT, 2st BIM, 2st BIR och 2 st CHAMPIONAT – allt på 7 st utställningar (5st i Sverige och 2st i Litauen).
Hon älskar att få tävla i vad som helst med oss så vi har även fått titeln RLD N i rallylydnad och husse och Svala har 2st diplom i nosework och väntar på ett tredje för att få sin titel där oxå! VILKEN hund hon är!!!

Svala bor hemma hos oss och är högt älskad.

Fakta:

  • PRA B, MAC, PMDS, MYTONIA, COMMA DEFECT – CLEAR.
  • Mentalbeskriven MH & BPH.