Rosa

NAMN: Rosa
FÖDELSEDATA: 2020/05/03
MAMMA: Drömfångaren Mulliga Dhoma
PAPPA: New Era`s Whistler
FÄRG: Peppar & Salt
KÖN: Tik
BESKRIVNING:

Drömfångaren Sirliga Dora, ”Rosa” kommer från en kull som vi, ärligt talat, inte trodde på skulle tillföra vår kennel i fortsatt avelshänseende… Helt klart visste vi att det skulle bli trevliga hundar, glada, med en bra päls. Friska med friska föräldrar som hade bra mental status. Men inte så mycket mer än det. Men vi visste det skulle bli bra hundar för valpköparna – det var och är en självklar sak för oss för varje kull.

Men döm om vår förvåning när hela kullen växer upp och är otroligt jämna och snygga. En enklare kull har vi aldrig haft – tja, vi insåg att Sigge/Dhoma parningen var en perfekt matchning.

Och när jag ännu en gång läste igenom stamtavlan är det egentligen inte så konstigt att det blev så bra som det blev…. Och ännu en gång gäller det att vara ödmjuk som uppfödare…älskar den känslan.

Hur som helst – som vanligt hade vi valt ut våra valpköpare långt innan valparna var födda och en av dessa mycket noggrant utvalda valpköpare var Ulle Östmark.

En härlig kvinna som visste vad hon ville ha för slags hund och jag ”lovade” henne att det kunde vara just denna hund ur denna kull – Ulle var så duktig på att förklara hennes liv på en djurgård och vad hon hoppades en hund skulle klara av att bo och leva i och med hos hennes familj med alla djur.

OCH vad vi är glada att se och höra att matchningen mellan valp och familj även denna gång var alldeles perfekt.

”Rosa” bor i närheten av Borås och sköter sitt liv som gårdshund med bravur. Samtidigt är hon ett av våra framtidshopp för vår kennel då Ulle har köpt henne med bibehållen avelsrätt så om allt går som vi tror kommer Rosa en dag bli mamma på Kennel Drömfångaren.

Tanken är att hon ska ställas ut 2024 och även få tävla i viltspår med sin matte Ulle om hon vill det.

Framtiden utvisar hur det går.