Iris

NAMN: Iris
FÖDELSEDATA: 2008/04/13
MAMMA: Ekaia Qwin Aniretak 
PAPPA: Minuteman Natural Talent
FÄRG: Peppar & Salt
KÖN: Tik
PRISER: Svensk utställningschampion & Dansk utställningschampion
BESKRIVNING:

Pensionerad.
SEUCH DKUCH Ancient Wisdom Goldton

Den 13:e april 2008 föddes vår SEUCH DKUCH Ancient Wisdom Golton hos Kennel Goldton i Tjeckien!
Antonin och Ivana gav oss äran att köpa henne och vi hoppas och tror att hon kommer att bli en mycket vacker och trevlig liten flicka!

Hon är från en ny blodslinje för oss här i Sverige, stolt far är Minuteman Natural Talent och stolt mor Ekaia Qwin Aniretak och hon i sin tur har CH. Sternenhocha Diablo De Trufas Negras som far.

Den 16:e juni -08 flyttade ”Iris” som hennes vardagsnamn är, till fodervärden Ida i Lidköping.

”Iris” bor nu i Lidköping och spenderar hela dagarna med sin matte i blomsterbutiken Gloriosa.
Hon är en vaken, pigg och glad hund med massor av energi och vi ser fram emot att följa hennes utveckling och att se vad som passar henne bäst i träningsväg – för tillfället är hon väldigt förtjust i att spåra!

Efter att ha spenderat två dagar med mig i Göteborg, där vi tränade för Kenth Svartberg, måste jag säga att det här är en av de mest lättränade 9-månaders unghundarna jag har tränat. Det kommer att bli väldigt intressant att se hur det utvecklas.

Vi hade fantastiskt roligt i ringarna där hon gick från klarhet till klarhet. Full fart och alert i ringen men hon är också en riktig kelgris som älskar att ligga i knät när det är dags för vila!

Den 26:e april 2009 genomförde hon sin mentalbeskrivning, MH.

Den 6e okt 2010 födde ”Iris” fram 5 st vackra bebisar – valpar mellan henne och vår hane” TinTin”. Hon var en mycket bra förstföderska och tog hand om sina valpar från första stund och skötte dom sedan med god hjälp av barnpasserskan ”Lava” under de 9 veckor de stannade hos oss.
En riktig vintrig vinter där valparna sprang runt på uppskottade stigar i trädgården då det var högt med snö hela tiden.

Numer är ”Iris” pensionär och vi tackar henne för fem fina valpar och för allt roligt vi haft i utställningsringarna under åren. En riktigt rolig hund att få träna med.

Fakta: