Fliza

NAMN: Fliza
FÖDELSEDATA: 2017/05/04
MAMMA: CH Drömfångaren Timida Isadora
PAPPA: MultiCH WW-15 NORD V-19 NORD VV-19 Little Star De Trufas Negras, ”Messi”
FÄRG: Peppar & Salt
KÖN: Tik
PRISER: Innehavare av Drömfångarens vandringspris
BESKRIVNING:

Drömfångaren Mera Doralina.

En mycket speciell tik. För mig. För oss. För kenneln. För Renèe.

Vi hade ingen tik kvar i kenneln. Våra linjer hade plånats ut av otur och av naturliga skäl. Vi funderade på att lägga ned kenneln. Kanske var det dags nu. Året var 2017.

Då grep rådiga fodervärdarna i Vänersborg in och erbjöd oss att leasa in ”Doris”, mamma till vår T/D kull 2015. Trots att hon skulle hinna fylla 7år innan födseln. Ingen blev gladare än vi, ”Doris”, dotter till ”TinTin” och ”Iris” ligger oss så varmt om hjärtat och har väldigt mycket av det vi vill ha i vår kennel. Veterinärundersökning visade att ”Doris” var frisk och pigg som en nötkärna så vi bestämde oss för att göra ett försök.
Nu gällde det bara att hitta en hane som skulle uppfylla alla krav vi hade – vi fann honom i MultiCH WW-15 NORD V-19 NORD VV-19 Little Star De Trufas Negras, ”Messi”.

När löpet var igång åkte Conny upp till Stockholm där ”Messi” bor och parningen gick bra.

På självaste Valborgsmässoaftons kväll satte värkarna igång på ”Doris”, men eftersom det var ganska tätt mellan värkarna men ingen valp kom så vågade vi inte chansa utan satte oss i bilen för att åka mot närmsta jouröppna djursjukhus i Gbg.
Men…i Alingsås tyckte ”Doris” att det var dags att klämma fram dom och ”Fliza”, som hon heter till vardags, föddes där, tillsammans med sin bror ”Folke” som nu bor med sin mamma och halvbror i Vänersborg.

Båda valparna var fantastiska, men konstigt nog stal ”Fliza” mitt hjärta redan från start. Jag som är en hanhundsmänniska fastnade för den tuffa, charmiga lilla tiken.

Renèe Östrand från Kennel Cegalis hade väntat länge på rätt kull från oss, hon har fött upp schnauzer under många år men var nu på jakt efter dvärgschnauzer.
Men, hon vill också att det skulle vara just en miniatyr av schnauzern, inte en ren utställningslinje, utan det skulle vara sträva pälsar och det typiska schnauzerutseendet och temperamentet.
Jag tipsade henne om att vi skulle göra denna parning och vi kom överens om att hon skulle få en tik ur denna kull. En tik att starta upp sin uppfödning av dvärgschnauzer med!

Nu blev det ju bara denna enda tik, och dessutom en tik jag ville behålla själv.
Jag, som endast en gång tidigare velat behålla en valp från våra kullar, ville så gärna göra ”Fliza” till en ”keeper”. Men lovat är lovat! Och jag håller vad jag lovar!
Så, ”Fliza” såldes till Renèe – men vilken tur att det blev just Renèe och Janne som fick henne.
”Fliza” lever ett toppenliv med sina två schnauzerkompisar snygge ”Gibbs” och fina ”Freija”.
Hon får vara extra mamma till schnauzerkullarna och hon tränar allt från nosework till viltspår och utställning med matte Renèe. Hon har ett underbart hem och dessutom fann jag och Renèe varandra och vi kom fram till att vi skulle få leasa in ”Fliza” till vår kennel för att hennes linjer skulle kunna leva vidare hos oss. Att ansträngningen av Åsa och Marie som lånade ut ”Flizas” mamma gav resultat trots att det bara blev en tik i den kullen.

”Fliza” har redan många meriteringar på sin lista trots sin ringa ålder av knappt två år.
Hon är en UNDERBAR hund med fart och fläkt, nyfikenhet och mod och en perfekt balans mellan AV och PÅ knappen. Mentalt är hon suverän och hennes päls är nästan för bra för att vara sann. Sträv ända ned på benen och knappt någon underull, superlätt päls att jobba med.

Men det får ju inte bli för mycket av det goda, mer sträv päls funkar inte, så till sommaren 2020 parades hon med en otroligt glad, underbart rolig, kampvillig hane som har en sträv päls men med lite mer ull och benhår.
Dessutom är han otroligt vacker och harmoniskt byggd med massor av kropp. Parningen blev en vacker midsommardejt nere i Malmö på Ängavallen. Hanen var fantastiska Ugly Ducklings Sealed With A Kiss, ”Justin”, med många fina utställningsmeriter.
”Justin” bor tillsammans med sin amerikanska far Beauideal Rhett Butler i Danmark. Pga av covid-19 fick vi svenskar inte åka in i Danmark så snälla matte Katerina kom över till Sverige.
Dejten blev lyckad och den 17e aug 2020 föddes 4 st underbara Drömfångarvalpar, två tikar och två hanar. Vi ser verkligen fram att följa dom genom livet, vi har nu sålt de två hanvalparna med bibehållen avelsrätt och en tik som fodervärdshund och hoppas att vi på så sätt säkrat upp deaa underbara linjer.

”Fliza” ser vi fram emot att få följa tillsammans med sin matte Renèe i många år i skogarna, utställningsringarna och tävlingshallarna och självklart på mysiga skogspromenader och kel i soffan.

Fakta:

 • SE37102/2018
 • Multi CH WW-15 NORD V-19 NORD VV-19 Little Star De Trufas Negras & CH Drömfångaren Timida Isadora)
 • Snart MH-testad (maj 2020, uppskjutet pga coronaviruset)
 • Godkänd anlagsprov viltspår
 • Godkänd doftprov nosework
 • Innehavare av Drömfångarens vandringspris
 • SKK R-CERT och R-Nordic CERT
 • 8e plats på årets svenskfödda utställda p/s tik 2020
 • Ögonlyst utan anmärkning
 • DNA test PRA-B utan anmärkning
 • DNA testad för commadefekten Spondylocostal Dysostosis – ej bärare av gen

 

https://hundar.skk.se/avelsdata/Flikar.aspx?sida=Hund_info&id=2511121 (MH o stamtavla)