Ejnar

NAMN: Ejnar
FÖDELSEDATA: 2015/05/25
MAMMA: CH Drömfångaren Timida Isadora
PAPPA: Multi CH Motowns Walk The Line
FÄRG: Peppar & Salt
KÖN: Hane
PRISER: Svensk viltspårschampion
BESKRIVNING:

SEVCH Drömfångaren Tappre David.

Ensamvalpen som döptes till “Ejnar” – fornnordiskt namn som betyder “han som kämpar/strider ensam”…

Kan en valp ha ett mer passande namn när man föds som ensamvalp!

Dramatiskt föddes han oxå – eftersom mamma Doris bara hade en valp i magen hade hon krystvärkar men ingen valp kom ut – så efter några timmar inser vi att vi kommer få åka till veterinären – ut i bilen – Doris får springa i trapporna och gå lite kort utanför för att se om det triggar igång det – in i bilen – Åsa som var med på förlossningen av deras hund kör – jag sitter i baksätet med Doris – efter några kilometer säger jag “du kan nog stanna nu….det föds en valp nu”….in på en busshållplats och där föddes lilla Ejnar – välkommen till livet! 

Vi är så glada att vi kan behålla honom i kenneln tillsammans med hans goa fodervärdar Åsa och Marie som oxå har hans mamma Doris (SEVCH Drömfångaren Timida Isadora).
Ni kan tänka er vilken fantastisk uppväxt Ejnar haft tillsammans med sin mamma och katten Thyra – full rulle med mycket lek men oxå tydliga regler. 2018 utökades deras familj med ytterligare en Drömfångarhund, Drömfångaren Medgörlige Dogge, ”Dogge”. 

Ejnars morfar är vår SEVCH DKUCH New Era`s Dreamcatcher – dvs vår stamhane i kenneln som oxå vårt kennelnamn är taget av. Det är så roligt för oss att ha två så fina generationer efter honom i kenneln. 

Ejnars pappa är supersnygge C.I.B NORDUCH DK-V 10 SE-V 11 NO-V 13 Motown`s Walk The Line, ”Timmy” – en glad, energisk och trevlig pappa som vi med facit i hand ser passade Doris perfekt – Ejnar är både lik sin mor och far, och ibland tom sin mormor och morfar. Verkligen roligt att se hur gener slår igenom.

Till sättet är Ejnar väldigt energisk, livlig, påhittig, har koll på allt, samarbetsvillig och har en riktigt bra nos där de redan är på g med anlagsprov…månde det bli tredje generationen viltspårschampion i dessa linjer….;-)

Ejnar har gjort ett mycket fint MH som vi är glada över!

Ejnar blev utan problem SVENSK VILTSPÅRSCHAMPION 2018.

Utställd två gånger med CK båda gångerna så vi hoppas på framgångar i både spårskogen och i utställningsringarna – vi vill ha både arbetande och snygga hundar!!

Och han är verkligen en snygg hund men tyvärr så fick han pigmentbortfall på nosen och det är inte godkänt i utställningsringen så det blev en kort utställningskarriär för Ejnar.
Men huvudsaken är att vi fått så fina bedömningar på honom och att vi vet om hans kvaliteter.

Vi använde honom 2017 på en av våra tikar, kennelns allra första kull med två egenuppfödda hundar. Det genererade i 6st fina valpar tillsammans med Drömfångaren Mulliga Dhoma. Glada, pigga, roliga valpar som gillar viltspår. Linjerna kommer leva vidare genom Drömfångaren Efterkloka Delila.

SE38938/2015

(Multi CH Motowns Walk The Line & CH Drömfångaren Timida Isadora)
Född: 2015-05-29
Mentalbeskriven
Svensk viltspårschampion
Innehavare av Drömfångarens vandringspris
Utställd med CK
MAC-testad FRI (Ej anlagsbärare)
Ögonlyst UA

Fakta:

  • SE38938/2015
  • (Multi CH Motowns Walk The Line & CH Drömfångaren Timida Isadora)
  • Född: 2015-05-29
  • Mentalbeskriven
  • Svensk viltspårschampion
  • Innehavare av Drömfångarens vandringspris
  • Utställd med CK
  • MAC-testad FRI (Ej anlagsbärare)
  • Ögonlyst UA