Doris

NAMN: Doris
FÖDELSEDATA: 2010/07/01
MAMMA: SEUCH DKUCH Ancient Wisdom
PAPPA: SEVCH DKUCH New Eras Dreamcatcher
FÄRG: Peppar & Salt
KÖN: Tik
PRISER: Svensk Viltspårschampion
BESKRIVNING:

Pensionerad.
SEVCH NTD Drömfångaren Timida Isadora

Hösten 2010 utökades ännu en gång kenneln. Denna gång med en liten valp ur vår kull mellan SEVCH DKUCH New Era`s Dreamcatcher, ”TinTin” och SEUCH DKUCH Ancient Wisdom Goldton, ”Iris”.
Det blev den “lilla svarta”, som hon kallades i kullen – mörkast och minst och från början en ganska ordinär valp. Men efter ett tag så kunde man se att det var henne man såg när alla valpar sprang omkring i trädgårdens snö – när hon ställde upp sig så såg man hennes kvaliteter…

Nu var det dock så att jag egentligen redan lovat bort henne till ett par i Vänersborg, och de ville inte ha en fodervärdshund. Men med lite prat och övertalning från vår sida så blev det så att lilla SEVCH NTD Drömfångaren Timida Isadora, “Doris” blev en hund såld med bibehållen avelsrätt till Vänersborg.

En tanke var ju att “hur ska detta gå med det avståndet”, men eftersom vi hade turen att dessa två mattar var de absolut bästa man kunde få som fodervärdar så är det inga problem alls!! Vi fick två nya fina vänner och ”Doris” det roligaste hemmet.

Lilla ”Doris” upptäcker Vänersborg och världen med sina två mattar Åsa och Marie och sina två kattsystrar.

En mysig, kelig liten tjej är Doris, som dessutom redan hunnit gå valpkurs, klickerkurs och viltspår här på Skövde Hundskola – vetgiriga förare och nyfiken hund gör att Doris kommer bli en välutbildad hund! Mycket temperament och en träningsvillig tjej.

Utseendemässigt ser hon ut att bli en riktigt fin liten tik på knappa 33cm, mörk härlig p/s färg som vi älskar. Pälskvaliteten är riktigt, riktigt bra!

Hon är väldigt lik sin pappa när han var ung och det har visat sig på de 4 utställningar hon hunnit med som valp – BIM på inofficiell – slagen av sin bror, vunnit sin klass på Dvärgschnauzercupen, BEST IN SHOW 1a på SSPKs utställning i Hässleholm 21maj 2011 och avslutade med BEST IN SHOW 2a på SSPKs utställning i Norrköping 4juni 2011!!!

Vi hann med några utställningar sommaren 2012 – 2 st i Danmark där hon blev 2BT med Reserv-Cert och 4 BT. I Sverige blev det vinst i sin klass och några CK.

Dessutom tränades hon inför en start i viltspår och debuten gjorde hon på Dvärgschnauzermästerskapet 1 maj 2012 där hon vann anlagsklassen och dessutom tilldelades HP av domaren Anna Bore för sin fina spårförmåga!
Sedan blev det 3 starter i öppen klass viltspår och oxå 3 raka 1a pris och i och med detta blev hon SVENSK VILTSPÅRSCHAMPION maj 2013!!

Kennel Drömfångarens första egenuppfödda VILTSPÅRSCHAMPION!

Doris är mamma till vår T/D-kull född 2015! Drömfångarens Tappre David “Ejnar” stannar i kenneln med bibehållen avelsrätt från den kullen. 2018 blev ”Doris” dessutom mamma till vår Me/Do-kull där hanvalpen Drömfångaren Medgörliga Dogge, ”Folke” fick flytta med sin mamma hem till halvbrorsan ”Ejnar och katten Thyra. Tikvalpen Drömfångaren Mera Doralina, ”Fliza” var bortlovad och såldes till Renèe på Kennel Cegali men eftersom vi samarbetar så kommer vi på Kennel Drömfångaren få möjlighet att ta en kull på ”Fliza”.

2019 fick ”Doris” en ny titel att lägga till – NTD. Amerikansk titel som står för Novice Trick Dog.

Fakta:

  • SE63798/2010
  • (SEVCH DKUCH New Eras Dreamcatcher & SEUCH DKUCH Ancient Wisdom Goldton)
  • Mentalbeskriven
  • Godkänd anlagsprov viltspår
  • Svensk Viltspårschampion
  • SKK CK
  • Reserv-CERT Danmark
  • Ögonlyst utan anmärkning