Dollie

NAMN: Dollie
FÖDELSEDATA: 2009/11/27
MAMMA: FIUCH SEUCH MacLinks It`s My Delight
PAPPA: USCH Axicum Paso Doble
FÄRG: Peppar & Salt
KÖN: Tik
PRISER: Svensk utställningschampion & Dansk utställningschampion
BESKRIVNING:

Pensionerad.
SEUCH DKUCH MacLink`s It`s My Dollar Baby

Våren 2010 utökades ännu en gång kenneln med en liten tik – denna gång är det SEUCH DKUCH MacLink`s It`s My Dollar Baby som tagit oss med storm;-)

”Dolli”, som hon kallas, är efter en tik, ”Muffin”, FIUCH SEUCH MacLink`s It`s My Delight, med mycket egen vilja och temperament, precis som vi vill ha. Pappan är ingen mindre än AMCH Axicum Paso Doble – en riktig snygging som var på ett kortare besök här i Sverige 2009.

Båda föräldrarna har bra päls och färg och vi hoppas denna kombination kommer ge ”Dolli” ett riktigt trevligt yttre och ett underbart inre. Hon var ensam valp i den kullen och det har gjort henne till en riktig liten envis prinsessa som tror att världen snurrar runt just henne – vi ser fram emot att se henne utvecklas. Hon bor tillsammans med Birgitta och Kalle som är underbara fodervärdar.

Som valp ställdes hon 2010 med flera BIS valpplaceringar och fler BIR och BIM valp meriter. Hon rör sig så fint och är som en liten pralin i utseendet!

Hösten 2012 fick Dolli börjat viltspåra och hon älskade det men tävla har hon inte gjort.

”Dollie” har ställts sparsamt men det har resulterat i en BIS 8a plats i den prestigefyllda Dvärgschnauzercupen och många bästa tik placeringar i Sverige. Dessutom är hon ställd 2 ggr i Danmark med BIM och CERT på sin första utställning och BIR och CERT på sin andra utställning i Danmark.

Under 2013 tog hon tre raka cert och blev därmed SVENSK och DANSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION.

2013 var vi och parade henne i Finland men den gången blev det inga valpar men 2014 parades hon uppe i Piteå med underbart söta C.I.B NORDUCH Myltans Legolas. Det resulterade i 4st fina valpar där Drömfångaren Mulliga Dhoma fick stanna kvar i kennel hos fodervärd Lena och Ove.

Denna lilla pärla samäger vi med Sussie och Ted på kennel MacLink`s.

Numera är ”Dolli” pensionerad och lever med sin ägare Birgitta i Skövde.
Tack Dolli för allt kul vi haft under åren. Vi ses när du kommer på lite pälsvård snart igen.

Fakta:

  • SE16352/2010
  • (USCH Axicum Paso Doble & FIUCH SEUCH MacLinks It`s My Delight)
  • Född: 2009-11-27
  • Mentalbeskriven
  • Svensk utställningschampion
  • Dansk utställningschampion
  • Ögonlyst UA
  • Samägs med Kennel MacLinks