Dilla

NAMN: Dilla
FÖDELSEDATA: 2017/06/15
MAMMA: Drömfångaren Mulliga Dhoma
PAPPA: CH Drömfångaren Tappre David
FÄRG: Peppar & Salt
KÖN: Tik
PRISER: Champion
BESKRIVNING:

Drömfångaren Efterkloka Delila.

Efterklok vet jag inte riktigt om det stämmer….den här damen far fram som en virvelvind genom livet. Gladare än gladast och inget ont finns i henne!

”Dilla” som hon heter till vardags var den ”stora tiken” i kullen som bestod av 4st hanar och två st tikar. När det var riktigt små och fram till ca 5veckor gick det inte säga vilken av dom som skulle utvecklas mest efter det vi hade tänkt oss med denna kull.
Men sedan såg man att det var den ”stora tiken” som skulle göra det och när hon såldes till Christer och Chichi i Lidköping, som är bekanta till oss, så var det med förfrågan att OM allt skulle bli som vi tänkt, kunde vi då tänkas få leasa in henne för en kull i framtiden?
Anledningen att vi inte sålde henne med bibehållen avelsrätt var att vi i den vevan inte var säker på att vi ville fortsätta med kenneln.
Det var ok för Christer o Chichi och så blev det 2020. Och 5juni föddes fyra stycken vackra valpar, två tikar och två tikar. Den lilla tiken ur den kullen har fått stanna kvar i kenneln som fodervärdshund.
Dillas ”brorsa” Milou, en sv/si hane på 7år fick klara sig ensam ett par månader i somras men vi hade täta besök av dom så ensamt blev det nog inte för honom.

Det visade sig nämligen att ”Dilla” utvecklades till en envis, intensiv, bestämd, klurig ung dam. Med fina proportioner och ett vackert uttryck. En stjärna i skogen på viltspår med avklarad anlagsklass och tränas för öppenklass. Kanske inte lika fascinerad av lydnad, det finns ju mycket annat kul man kan fokusera på. Men skogen…totalt fokuserad och totalt oöm far hon fram över stock och sten!

Anledningen till att jag tvekat till att använda henne i vår avel är att hennes päls inte är den bästa och det är något vi prioriterar högt i kenneln, men nu kommer vi göra ett försök och efter att ha letat efter en hane med suverän päls och en trevlig mentalitet har vi hittat Ugly Duckling To Be Or Not To Be. En otroligt snäll, vänlig och tystlåten herre med suverän päls. Han är glad och utåtriktad så nu hoppas vi att denna kombination blir lyckad och vi får ”Dillas” linje att leva vidare i kenneln.
Hennes mormors mor parades med en amerikansk hane som vi blev otroligt förtjusta i när han var här i Sverige. Därifrån fick vi hennes mormor ”Dollie” som i sin tur blev mamma till ”Dhoma”, som alltså är ”Dillas” mor. Och ”Dilla” var det enda vi hade kvar av den linjen så vi höll verkligen tummarna och är så lyckliga att vi nu fått linjen att leva kvar. Tack Christer, Chichi och Dilla!

Fakta:

  • SE36778/2017
  • (CH Drömfångaren Tappre David & Drömfångaren Mulliga Dhoma)
  • Född: 2017-06-15
  • Mentalbeskriven
  • Anlagsklass viltspår GK
  • Ögonlyst UA

https://hundar.skk.se/avelsdata/Flikar.aspx?sida=Hund_info&id=2511121 (MH o stamtavla)