Planerade och aktuella kullar

Här läser ni om de kullar som finns just nu eller om de kullar som vi planerar till nästa gång.

Kull nummer 1 år 2021.

Det fanns bara en hund vi ville ha som pappa till denna kull!
Och tack våra vänner på UglyDucklings kennel i Danmark gick planerna i lås – trots covid-19 läge när vi skulle para….
Låt oss presentera Ugly Duckling Sealed With A Kiss, Justin aka “Pluto”.
DKUCH, DKK Jr Champion, Hungarian Jr Champion, Hungarian Jr Year Winner, ögonlyst UA, hereditärt fri MAC.
Vi som bestämde oss för att inte ta några valpar på Dilla…VILKEN tur att vi har så underbara valpköpare som lät oss ändra oss – TACK Christer och Chichi!
Att få den andra kullen efter henne är precis lika underbart som den första…
Detta är underbart roliga Drömfångaren Efterkloka Delila, Dilla.
Mentalbeskriven, ögonlyst UA, DNA-testad fri från PRA-B, GK anlagsklass viltspår.

4e juli 2021 föddes Kennel Drömfångarens J/D-kull!

Vi är så lyckliga att vi bestämde oss för att ta valpar på underbart roliga, glada, finurliga, pigga, påhittiga Dilla! Vi som hade bestämt oss för att inte ta några valpar alls för pälsarna blev ganska mjuka på Dilla och hälften av hennes syskon. Dillas ägare bestämde i samråd med mig att klippa henne efter ett års trimning.
Men varje gång hon kom hit för klippning och lek så tänkte jag “men vilken rolig och snygg hund det är” – lång historia kort – förra året parades hon med Justins halvbror och fick 4st valpar – alla med jättebra pälsar, glada, roliga och så fina.

Så……..vi frågade igen – om matte och husse kunde tänka sig en sommar utan Dilla igen….och tänk, det kunde dom.

Våra kullar planeras alltid 1 år innan så frågan gick direkt till Justins kennel – och i maj, efter konstens alla regler, topsningar för covid osv fick snällaste Katerina ta sig över bron (för vi svenskar fick inte åka in i Danmark) från Danmark två gånger till mig, Conny och Dilla som bodde på ett underbart ställe – Ängavallen – utanför Malmö. Där strövade vi runt bland massor med grisar, kossor och får – tills Dilla bestämde sig för att vilja para med Justin!

Justin valdes ut på grund av att vi dels redan sett hur fina valpar Dilla fick med hans halvbror (samma pappa AMCH Aristos Rhett Butler) och för att Justin är en otroligt snygg hane med fantastiska vinklar och mycket kropp, som är så otroligt trevlig, lekfull, kampvillig och kärleksfull.
En mjuk hane utan att på något sätt vara för mjuk, bara vänlig och glad.

Precis som snygga, artiga pappa Rhett som oxå bor med Justin – vi har träffat dom flera gånger när vi hälsat på i Danmark och är mycket förtjusta i dessa linjer.

Dilla är också en mycket glad, pigg, alert och trevlig hund, men det är mer “riv” i henne så vi tror att detta blir en perfekt matchning.

Och nu är de äntligen här, det var underbart att få träffa dom för första gången, välkomna till världen:
Drömfångaren Joxande Dixie, Drömfångaren Joddlande Daizy , Drömfångaren (L)Juvliga Dwalina, Drömfångaren Jäktade Dior, Drömfångaren Jiddrande Dynamit.

Alla valpar är tingade.

Valpar dvärgschnauzer
New Eras Whistler
Sigge…äntligen får vi chansen att använda honom. Sigge är speciell för oss – från sista kullen efter vår TinTin som är kennelns anfader.
En sån kille han är – lagom av allt – glad, superroliga att arbeta med, intigritet och pondus!
New Eras Whistler är mentalbeskriven, ögonlyst UA, DNA-testad fri från PRA-B.
17991568_929930717147800_3031810287458359263_o
Dhoma är en av tre Drömfångarhundar hemma hos Lena och Ove – som sagt – vi har fantastiskt snälla valpköpare… Trots att Dhoma inte längre är vår fodervärdshund fick vi låna henne till vår speciella kull i år!
Drömfångaren Mulliga Dhoma är mentalbeskriven, ögonlyst UA, DNA-testad fri från PRA-B, GK anlagsklass viltspår

Nu väntar vi på Kennel Drömfångarens S/D-kull!

Mamma Dhoma är en av de coolaste hundar jag känner – jag minns när vi åkte för att para henne i Stockholm – hon bor vanligtvis på landet utanför Skara i sin fodervärdsfamilj. Det var verkligen INGA problem med allt nytt som att åka tåg, tunnelbana, folkmängder i Sthlm city – längst fram i kopplet travade hon bara på som att hon aldrig gjort något annat.

Dhoma är en snäll, vänlig hund, full av påhitt och envis som synden…en hund som tränar när det själv passar. Viltspåra hör till favoritträningen. Och mysa, det kan hon alltid. 2017 fick hon 6st valpar som hon älskade att leka med och ta hand om – en perfekt mamma.

Vi trodde inte vi skulle få chansen att använda vår Sigge, som samägs tillsammans med Kennel New Era, för alla våra hundar är besläktade med varandra. Men i år uppstod möjligheten att få göra denna kombination.

Sigge bor utanför Skövde hos vår fodervärd Camilla med familj. Han är hunden som hänger med i stallet, leker med bästa kompisen katten Saxon, vaktar sina människobarn och tränar och busar med matte Camilla. Han är en hund med utmärkta proportioner och en helt otroligt bra päls! Han har hur mycket päls som helst, supersträv och lättrimmad. Men trots den supersträva pälsen lyckades han med konsstycket att få härligt långt skägg och benhår.

Sigge är en trygg, stabil hane, superrolig att träna med, lär sig alla trix och konster hur snabbt som helst och viltspåra gör han till husbehov. Dessutom – Sigge som är fem år och aldrig har parat innan – han parade som han aldrig gjort något annat – såna hanhundar gillar vi…!

Vi ser så mycket fram emot den här kullen och håller tummarna för att det ska födas valpar här i mitten av augusti.