Penny

NAMN: Penny
FÖDELSEDATA: 2012/08/13
MAMMA: C.I.B SEUCH FIUCH LTUCH DKUCH JWW-08 Mac Link`s The Sound In Your Mind!
PAPPA: SEVCH DKUCH New Eras Dreamcatcher
FÄRG: Peppar & Salt
KÖN: Tik
PRISER: BIM och CERT på utställning
BESKRIVNING:

Pensionerad.
Drömfångaren Tindrande Penny

Min drömkull var planerad – min snälla vän Sussie på kennel Mac Link`s skulle låna ut den tiken som verkligen är min favorittik i deras kennel – “Pepsi”.
Hon skulle få paras med vår hane “TinTin” så jag leasade ”Pepsi” och eftersom hon är van att vara här hemma hos oss kom hon hit för parning när det var dags och hon bodde här hemma , efter några dagars uppvaktande av TinTin så var parningen ett faktum:

SEVCH DKUCH New Eras Dreamcatcher hade parat underbara C.I.B SEUCH FIUCH LTUCH DKUCH JWW-08 Mac Link`s The Sound In Your Mind!

Efter ett tag undrade vi om Pepsi verkligen var dräktig men det kunde vi konstatera att hon var men att det troligen inte skulle bli så många valpar för magen växte inte speciellt mycket. När det var dags för valpning så föddes det endast en valp den 13 augusti 2012.
Men vilken valp sen! 236gram stark tik.

Hennes namn var såklart Drömfångarens Tindrande Penny för hela hon är som en liten, stor tindrande stjärna!

Alldeles ljuvlig från första dagen och eftersom hon var så efterlängtad blev hon såklart bortskämd – först genom att vara ensam valp hos mamma – hon åt så mycket att hon såg ut som en mini-flodhäst och vi trodde allvarligt att benen inte skulle räcka ned till marken den dagen hon skulle stå upp – snacka om att ha gräddfil till spenarna…

Sen hade hon ju inga lekkamrater så vi har en himla tur som har vår älskade lilla Lava här hemma – hon kommer ju inte få några egna valpar – men vilken lektant hon är!!
Hon och Penny lekte hela dagarna i ända och Lava var så försiktig med henne i början – Lava som aldrig kan behärska sig i andra situationer!

Vid 5 veckor fick hon börja gå runt i huset tillsammans med pappa TinTin oxå – TinTin som inte är så förtjust i att ha valparna för nära sig tyckte av någon anledning att Penny var ok – så länge hon inte försökte åka rutschkana över honom när han låg och sov…

Penny fick ju oxå redan som 4 veckor börja åka med på alla skogspromenader när de vuxna behövde gå längre – vi kunde ju inte lämna henne ensam hemma så lösningen blev en sjal knuten på magen där vi stoppade i henne och hon låg där och sov under promenaderna och fick självklart otrolig mycket social träning på detta sätt.
Specialiteten var oxå när vi åkte bil ut till skog el dyl och jag åkte själv – då kröp hon fortare än kvickt upp och lade sig bakom nacken på mig och låg sedan där och hade utkik över allt som hände.

En MYCKET speciell hund som sagt – därför är vi mer än glada över att ha hittat en underbart hem till henne hos våra fodervärdar fam Lena Åslund – där bodde det redan två dvärgschnauzerhanar och några katter. Penny stortrivs på landet utanför Skara och bättre hem kunde hon inte fått – för hur underbar hon än är så är hon en krävande hund! Och vem hade inte blivit det med den mamman och pappan…;-) Det är mycket hund i den kroppen.

Penny är en arbetsvillig hund och gillar att spåra och träna lydnad – matte kommer på kurs efter kurs så snart är de väl fullärda…
Hon MH testades hösten 2013 med superfina resultat där vi verkligen såg modet hos henne – 1a på skott och hon tyckte på det stora hela att MH var en riktigt skoj promenad!

Penny är godkänd i anlagsklass i viltspår och ställdes sparsamt ut med CK och BIM och CERT.
En kull fick hon hos kennel MacLinks 2016, 5st fina valpar.
Tyvärr fick Penny dåliga tänder efter den valpkullen och vi valde då att inte ta någon mer kull på henne. Det var ett oerhört svårt beslut då det är en av mina absoluta favorithundar i kenneln.
Men vi vet att hon nu som pensionerad kenneltik lever ett finfint liv hos sin familj och det är vi glada för.

Fakta:

  • SE53529/2012
  • (SEVCH DKUCH New Eras Dreamcatcher & C.I.B SEUCH FIUCH LTUCH DKUCH JWW-08 Mac Link`s The Sound In Your Mind)
  • Mentalbeskriven
  • Godkänd anlagsprov viltspår
  • BIM och CERT på utställning
  • Ögonlyst UA